Генпрокурор звільнив свого ексзаступника, в якого знайшли мільйонні активи невідомого походження

Політика

Фігурант антикорупційного розслідування колишній заступник генерального прокурора Дмитро Вербицький 8 жовтня написав заяву на звільнення з органів прокуратури, і генпрокурор Костін її підписав.

Про це Андрій Костін розповів в інтерв’ю Суспільному.

Також він розповів, що вже завершено службове розслідування щодо колишнього посадовця.

Костін заявив, що «всі матеріали, як висновки, так і всі матеріали службового розслідування» були скеровані до Національного антикорупційного бюро згідно із запитом детектива, який розслідує ймовірне незаконне збагачення Вербицького.

У травні журналісти «Схем» з’ясували, що заступник генерального прокурора України Дмитро Вербицький живе в будинку в елітному котеджному містечку «Коник» в Києві, який його племінник купив за довіреністю від одеського бізнесмена за понад 2 мільйони гривень – що у 6 разів менше за його ринкову вартість.У червні «Схеми» з’ясували, що дівчина заступника генерального прокурора Дмитра Вербицького Христина Ільницька у 2024-му році стала власницею елітного майна на суму щонайменше 52 мільйони гривень, не маючи для цього достатніх власних офіційних доходів.

Інформаційне агентство UA.News отримало інформацію про результати незалежної експертизи вартості бізнес-центру в Одесі, який перебуває у власності колишнього заступника Генерального прокурора України Дмитра Вербицького. Експертиза була здійснена шляхом порівняльного аналізу. Вона встановила, що вартість обʼєкта може складати 20 млн 586 тис. гривень.

Напочатку липня Національне агентство з питань запобігання корупції виявило ознаки корупційного кримінального правопорушення у діях колишнього заступника Генерального прокурора України Дмитра Вербицького. Нові докази свідчать про його незаконне збагачення на майже 29 млн грн.

1 липня Костін підписав наказ про звільнення Вербицького з посади заступника генпрокурора за власним бажанням.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь