Генсек НАТО прокоментував український план перемоги

Політика, Світ

Генеральний секретар НАТО Марк Рютте вже ознайомився зі змістом Плану перемоги України. Зараз він обговорює його із союзниками у Північноатлантичному альянсі.

Про це він розповів на пресконференції з прем’єром Швеції Ульфом Крістерссоном у штаб-квартирі НАТО.

За словами Рютте, він регулярно підтримує звʼязок з українською стороною та «достатньо обізнаний з елементами Плану перемоги».

«Як ви також знаєте, на саміті НАТО у Вашингтоні було вирішено оголосити шлях до членства України в Альянсі незворотним, це зазначено чітко. Ми в тісному контакті із союзниками, з Україною, аби побачити, як можна зробити наступні кроки, як зробити це у спосіб, який також є успішним, плідним тощо», – сказав він.

Генсек наголосив, що не може розголошувати деталі переговорів в межах Альянсу, проте в ньому обговорюють План і використовують «кожну нагоду, аби рухатися за ним крок за кроком».Раніше повідомлялося, що партнери України вже вивчають розроблений Україною План перемоги. У випадку з Євросоюзом відповідь на таку ініціативу може надійти швидше, ніж від НАТО.

Нагадаємо, голова Європейської ради Шарль Мішель запросив президента Володимира Зеленського виступити на саміті Ради ЄС 17 жовтня. Раніше президент України Володимир Зеленський повідомив, що Україна публічно презентує в Європі План перемоги, доопрацьований з урахуванням пропозицій міжнародних партнерів.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь