Генштаб розкрив подробиці катастрофи F-16

Політика

Катастрофа винищувача F-16, у якій загинув підполковник Олексій Месь, сталася під час знищення російських крилатих ракет.

Про це йдеться у повідомленні Генштабу ЗСУ.

«Під час відбиття ракетного удару з боку рф по території України, разом з підрозділами зенітно-ракетних військ були застосовані винищувачі F-16 Збройних Сил України. В ході повітряного бою літаки F-16 продемонстрували свою високу ефективність, бортовим озброєнням було збито чотири крилатих ракети ворога. Під час заходу на наступну ціль з одним з літаків був втрачений звʼязок. Як зʼясувалося пізніше, літак зазнав катастрофи, льотчик загинув», – розповіли у Генштабі.

Для зʼясування причин аварії призначена спеціальна комісія Міноборони, яка працює в районі падіння літака.

Повітряне командування Захід Повітряних Сил ЗС України уточнило, що під час відбиття російської ракетної атаки загинув пілот F-16, льотчик Повітряних Сил ЗСУ підполковник Олексій Месь із позивним Мунфіш. Він встиг знищити три крилаті ракети та один ударний БпЛА.Перед цим про катастрофу українського винищувача F-16 і загибель пілота написали західні ЗМІ, а мер Луцька повідомив, що відбулися похорони героя.

Нагадаємо, Зеленський розповів про перше бойове застосування F-16 – вони 26 серпня брали участь у відбитті масованого російського ракетно-дронового удару.

Раніше президент України Володимир Зеленський виклав у себе у телеграмі ще фотографії винищувачів F-16, які вже стали на озброєння ЗСУ.

А пресслужба НАТО показала відеоролик, на якому показано навчання українських пілотів на винищувачах F-16, перші з яких вже працюють в українському небі.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь