Гетманцев назвав ціну української корупції

Політика

Зараз відбувається перезавантаження Бюро економічної безпеки. 16 вересня було остаточно рекомендовано Комітетом ВР з питань фінансів, податкової та митної політики законопроєкт перезавантаження митної служби.

Про це заявив голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Гетманцев Данило під час конференції «Україна на шляху до ОЕСР та приєднання до Конвенції ОЕСР про боротьбу з хабарництвом».

«Корупція має конкретний грошовий вимір. Цю ціну ми можемо виміряти конкретно тими надходженнями, які не отримує наш бюджет через корупційну діяльність. Внаслідок жорсткої политики у сфері оподаткування протягом останніх 2,5 років ми маємо з вами безпрецедентне збільшення надходжень до державного бюджету в порівнянні з 2021 митним роком.  Завдяки антикору та детінізації ми з вами маємо плюс 100 млрд грн, або 2,5 млрд доларів до державного бюджету, перевиконання державного бюджету. Це безпрецедентні цифри, які яскраво доказують ціну корупції для бюджету, для армії, для майбутнього країни», – зазначив Гетманцев.

Він також наголосив, що одним із елементів антикорупційоної боротьби є імплементація західних норма та законів в українське законодавство. Також Україні потрібно враховувати рекомендації, які розробляються Організацією економічного співробітництва. Серед них закон №10319, який, на думку розробників, запроваджує неможливість відрахування сум хабарів з податкової бази.

Нагадаємо, що 16 вересня у Києві пройшла конференція «Україна на шляху до ОЕСР та приєднання до Конвенції ОЕСР про боротьбу з хабарництвом», яка зібрала наших партнерів у цьому питанні.У своєму вітальному слові посол США у нашій країні Бріджит Брінк нагадала, навіщо Україні потрібно побороти корупцію. Посол ЄС в Україні Катаріна Матернова повідомила, що протидія корупції — є ключовим моментом приєднання нашої держави до ЄС.

Віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України – міністр юстиції Ольга Стефанішина зазначила, що відповідні законопроєкти для приєднання до Конвенції ОЕСР будуть розглянуті до кінця року.

НАБУ стало одним із головних майданчиків, де обговорювалися законодавчі зміни, необхідні для приєднання до Конвенції Організації економічного співробітництва (ОЕСР) про боротьбу з хабарництвом.

Деталі потрібного законопроєкту розкрив Олександр Банчук, заступник Міністра юстиції України та член робочої групи по приєднанню до Конвенції Організації економічного співробітництва (ОЕСР) про боротьбу з хабарництвом.

Виконуючий обов’язки голови робочої групи Організації економічного співробітництва та розвитку Кріс Байсорські повідомив, що Україна два роки тому подала офіційну заявку на приєднання до Конвенції організації. На його думку, при роботі з реалізацією цього плану в Україні було отримано такий досвід, який можна застосовувати у інших країнах.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь