Гетманцев розповів про перспективи економічного бронювання

Політика

Економічне бронювання від мобілізації можуть запровадити в Україні вже цього року. Це складне питання вимагає довгого обговорення.

Про це в інтерв’ю «РБК-Україна» розповів Данило Гетманцев, голова фінансового комітету Верховної Ради.

Відповідаючи на питання про можливість запровадження економічного бронювання вже цього року, Гетманцев відповів: «Так». Однак депутат наголосив, що це дуже складне соціально-політичне рішення.

«Такий підхід під час війни розмежовує людей, а також є питання, як це рішення сприймуть військові, що є дуже важливим у контексті неможливості проведення демобілізації. Це надзвичайно чутливе питання», – додав він.

Гетманцев підкреслив, що це одне з найскладніших питань за останні п’ять років.«Його неможливо вирішити так, щоб усі були задоволені. Але воно загострює соціальні суперечності в країні», – зазначив він.

Мінекономіки зараз напрацьовує кілька моделей економічного бронювання, запрацювати такий механізм має у жовтні-листопаді.

Раніше Кабінет міністрів України забронював від мобілізації весь персонал неурядових організацій та підприємств, які мають закордонне фінансування і є критично важливими для функціонування економіки.

Нагадаємо, раніше народний депутат Дмитро Наталуха розповів у інтерв’ю, яким є орієнтовний резерв для мобілізації в Україні.

⚡⚡⚡Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь