Глава МЗС Польщі прокоментував «конфлікт» із Зеленським щодо Волинської трагедії

Політика, Світ

У Польщі «існує національний консенсус» щодо ексгумації жертв Волинської трагедії. Міністерство закордонних справ країни отримало від України запевнення, що питання буде вирішено.

Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, пише Onet.

«Уже виступаючи в Києві три тижні тому, я отримав запевнення, що питання (ексгумації жертв Волинської трагедії – ред.) буде вирішено. Ми хочемо, щоб це не дратувало Україну, а щоб забезпечити польсько-українське примирення та союз без цього чутливого питання», – зазначив Сікорський.

Крім того, він згадав сварку з президентом України Володимиром Зеленським під час його візиту до Києва у вересні.

Відповідаючи на питання, чи зрозумів Зеленський те, що він йому хоче донести та чи справді під час зустрічі виник конфлікт, Сікорський сказав: «Я дійсно можу стояти на своєму. Ми побачимо по їхнім вчинкам».Польський міністр нагадав, що ексгумації домагається, зокрема, президент країни Анджей Дуда та спікер Сейму Шимон Головня, віцепрем’єр-міністр, голова Міноборони Владислав Косіняк-Камиш.

Раніше президент Польщі Анджей Дуда заявляв, що у проблемних історичних питаннях між Польщею й Україною має статися «прорив», проте не у результаті «шантажу», оскільки це «нічого доброго» не принесе.

Нагадаємо, міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш вважає, що офіційна Варшава у майбутньому не повинна схвалювати членство України в Європейському союзі доти, доки не буде вирішено питання щодо Волинської трагедії 1943 року.

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що спроби блокувати вступ України до Європейського Союзу грають на руку політиці путіна. Про це він заявив, коментуючи заяву міністра оборони Польщі Владислава Косіняка-Камиша про те, що Україна не може вступити в ЄС без вирішення Волинського питання.

Міністр закордонних справ Андрій Сибіга під час візиту у Варшаву заявив, що Україна готова обговорювати з польськими колегами складні питання спільної історії, зокрема Волинську трагедію 1943-1944 років.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь