Голова Верховної Ради візьме участь в інавгурації президентки Мексики Шейнбаум

Політика

У вівторок, 1 жовтня, спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук візьме участь в інавгурації новообраної президентки Мексики Клаудії Шейнбаум.

Про це повідомляє прес-служба ВР.

За дорученням Президента України Володимира Зеленського голова Верховної Ради Руслан Стефанчук 1 жовтня візьме участь в інавгурації новообраної президентки Мексики Клаудії Шейнбаум , – йдеться в повідомленні.

Візит Стефанчука до Мексики здійснюється з метою поглиблення українсько-мексиканського міждержавного співробітництва, зокрема, для посилення міжпарламентського діалогу. Це буде перший візит голови ВР до латиноамериканського регіону за час незалежності України.

“Перебування в Мехіко буде використано також для посилення міжнародної підтримки України, зокрема, з боку країн Глобального Півдня, лідери яких будуть присутні на церемонії вступу на посаду президентки Мексики”, – додали в Раді.Клаудія Шейнбаум перемогла на президентських виборах у Мексиці, ставши першою жінкою-президентом країни.

Президент України Володимир Зеленський привітав Клаудію Шейнбаум з переконливою перемогою на президентських виборах у Мексиці. Глава держави висловив сподівання на плідну співпрацю та зміцнення двосторонніх відносин.

Водночас обрана президентка Мексики Клаудія Шейнбаум заявила, що має намір продовжувати курс свого попередника Лопеса Обрадора і дотримуватися політики «невтручання в зовнішні справи».

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь