Голова Євроради Мішель намагався змусити Іран відмовитися від передачі росії ракет, – ЗМІ

Політика, Світ

Глава Євроради Шарль Мішель на зустрічі у Нью-Йорку намагався відмовити президента Ірану Масуда Пезешкіана від постачання росії ракет. Але той заявив, що нічого такого не було.

Про зустріч Мішель повідомив у соцмережі Х. Він відзначив, що висловив іранському президенту занепокоєння з приводу постачання зброї до рф, дестабілізації регіону через посередників, затриманих громадяни ЄС, ядерну програму та ситуацію з правами людини. Також він підкреслив важливість взаємодії та діалогу, щоб уникнути ескалації.

Кореспонденту The Wall Street Journal Лоренсу Норману від джерела стало відомо, що Мішель сказав Пезешкіану, що відносини між Іраном і Європою перебувають на найнижчому рівні.

Він тиснув на іранського президента у питаннях прав людини, ядерної програми, регіональної дестабілізації, постачання ракет та європейських в’язнів у Ірані.

За словами джерела, Мішель, який залишає посаду цього року, «висловив готовність» знову долучитися до ядерної дипломатії з Тегераном.Пезешкіан, за словами джерела, заперечив, що Іран надсилав ракети росії або намагається виготовити ядерну зброю. Він також звинувачував Ізраїль у ескалації в регіоні.

Джерело стверджувало, що «зустріч була теплою», і Пезешкіан, який обіймає посаду віднедавна, здавався ознайомленим з основними питаннями.

Раніше ми писали, що глава Міністерства закордонних справ Литви Габрієлюс Ландсбергіс заявив, що Литва підтримує всі європейські санкції проти Ірану через його постачання ракет росії.

Нагадаємо, що  Іран передав росії балістичні ракети, що може прискорити рішення партнерів України щодо дозволу ЗСУ завдавати удари в глибину території росії.

Глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель засудив постачання балістичних ракет іранського виробництва до росії та оголосив про наміри Європейського Союзу запровадити нові санкції проти тих, хто причетний до цього процесу.

Раніше ми писали, що Іран висловив протест послам європейських країн після заяв про засудження передачі балістичних ракет росії.

Також нагадаємо, що Іран передав росії балістичні ракети, що може прискорити рішення партнерів України щодо дозволу ЗСУ завдавати удари в глибину території росії.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь