Головний дипломат ЄС відреагував на звільнення Кулеби

Політика, Світ

Високий представник ЄС із питань зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель подякував за співпрацю Дмитру Кулебі, звільненому з посади міністра закордонних справ України.

Про це Боррель написав у X. Боррель зазначив, що у розмові з Кулебою «подякував йому за його роботу».

«З часу мого першого візиту до Києва у 2020 році, нашої спільної місії на Донбас у січні 2022 року, його участі в кожній Раді ЄС у закордонних справах відтоді, як росія розпочала повномасштабне вторгнення – ми багато через що пройшли», – заявив Боррель.

Зі свого боку Кулеба подякував топдипломату ЄС і підкреслив, що той був першим, хто йому зателефонував 24 лютого 2022 року, хто «втручався і допомагав Україні, коли потрібні були сміливі рішення».

Тим часом, у США високо оцінили роботу Дмитра Кулеби на посаді голови українського МЗС.Він був важливим партнером США у поїздках по всьому світу заради збільшення підтримки України серед інших країн.4 вересня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба подав заяву про відставку з посади, 5 вересня Рада його звільнила. За інформацією ЗМІ, йому можуть запропонувати очолити одне із важливих посольств України за кордоном.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь