Голову Укренерго допитали у справі бронежилетів

Політика

Голова НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький визнав, що його допитували у порушеній НАБУ та СБУ справі про розкрадання державних коштів при закупівлі бронежилетів.  Але він проходить як свідок.

Про це Кудрицький сказав в інтерв’ю BBC.

На запитання, чи допитувався він у цій справі, голова НЕК відповів ствердно. А також підтвердив, що наразі має статус свідка у цьому провадженні.

«Я давав свідчення», – відповів чиновник.

Кудрицький також назвав відкриті НАБУ кримінальні провадження «старими справами» і запевнив, що закупівля бронежилетів державною компанією відбувалася нібито за ринковою вартістю.«Ми купили їх за 16 400 гривень. Знаєте, в чому нас обвинувачують? В тому, що ми не провели маркетингове дослідження належним чином. В березні 22-го року. І в тому, що ціна завищена в два рази. Якщо наша ціна була з ПДВ 16 400, і вона завищена в два рази, значить, вона мала бути 8200? Просто дуже легко підняти ціни періоду березня-квітня 2022 року і подивитися бронежилет 4-го класу. Хто його міг купити і коли за 8200 гривень?» – заявив Кудрицький.

Наприкінці червня 2024 року НАБУ та СБУ затримали начальника департаменту безпеки «Укренерго» Сергія Тоцького, який, за даними слідства, був безпосереднім куратором закупівлі бронежилетів.

Згодом з’ясувалося, що він є сином генерал-майора Володимира Тоцького, екс-заступника голови СБУ часів Януковича та одного з організаторів штурму Майдану, який після Революції гідності втік до рф та є одним з ключових підозрюваних у справі Майдану, розслідування якої завершило ДБР.

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) зобов’язав Національне антикорупційне бюро (НАБУ) відкрити кримінальне провадження проти голови правління держкомпанії «Укренерго» Володимира Кудрицького. Йому інкримінують отримання хабаря і легалізацію доходів, здобутих корупційним шляхом.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь