Гондурас звинуватив США у втручанні у свої внутрішні справи

Політика, Світ

У Центральній Америці зріє дипломатичний скандал: президентка Гондурасу Сіомара Кастро звинуватила Сполучені Штати у спробі втручання у внутрішні справи країни.

Як пише Reuters, главі держави не сподобалися коментарі посла США Лаури Догу щодо зустрічі міністра оборони Гондурасу Хосе Мануеля Зелаї з венесуельським урядовцем Владіміром Падріно.

У Штатах Падріно заочно засуджено за участь у схемах щодо трафіку наркотиків. Посол Догу у коментарі телебаченню заявила, що була «здивована» зустрічі гондураського чиновника з «наркозлочинцем».

Президентка Кастро стверджує, що Сполучені Штати «намагаються спрямовувати політику Гондурасу через власне посольство” і назвала «втручання та інтервенціоналізм США неприйнятними».

До критичних висловлюнь приєднався і міністр закордонних справ Гондурасу Енріке Рейна, який заявив, що «натяки на причетність наших чиновників до злочинців та їхню некомпетентність є прямою загрозою незалежності та суверенітету».Нагадаємо, суд у Нью-Йорку визначив покарання для експрезидента Гондурасу Хуана Орландо Ернандеса – 45 років ув’язнення за злочини, пов’язані з наркобізнесом.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь