Господиньки, це найкраще тісто для пельменів.
Тісто неймовірно м’яке і тонке, а пельмені дуже смачні, соковиті, ніжні і апетитні!
за матеріалами Скарбничка рецептів
Інгредієнти для тіста:
- Борошно – 480 гр. + 160 гр.
- Яйце – 1 2 шт.
- Сіль – 1 ч. л.
- Вода гаряча (кип’яток) – 200 мл.
- Олія соняшникова – 50 мл.
Інгредієнти для начинки:
- Фарш (яловичина 70% + свинина 30%) – 800 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Сіль, перець за смаком
Покроковий процес приготування тіста для пельменів
У миску просіяти 3 склянки борошна, 1 склянку борошна додавати частинами при замішуванні тіста. У борошні зробити заглиблення, додати яйця, сіль, олію, невеликими порціями вливати гарячу воду, зібрати тісто в клубок, потім замісити тісто руками або міксером. Тісто має бути досить крутим і не липучим до рук.
Тісто скачати в кулю. Загорнути тісто в харчову плівку або покласти в пакет, залишити на 30 хвилин при кімнатній температурі.
Цибулю очистити, порізати на шматочки, подрібнити в блендері або пропустити разом з м’ясом через м’ясорубку. Додати в фарш сіль, перець, цибулю, добре перемішати.
Тісто розділити на кілька частин. Кожну частину розкачати в тонкий пласт, при необхідності додавайте борошна. Вирізати кружечки за допомогою склянки.
З’єднати краї кружечка, так щоб начинка виявилася усередині. З’єднати протилежні кінці, надаючи пельменям характерну для них форму. Пельмені розкласти на обробній дошці (дошку посипати борошном), заморозити, потім перекласти в пакет і зберігати пельмені в морозильній камері.
Варіння пельменів. У киплячу підсолену воду, покласти шумівкою пельмені, швидко перемішати, щоб пельмені не злиплися і не прилипли до дна каструлі. Додати лавровий лист, перець горошком, довести до кипіння і після того як пельмені спливуть, варити 8-10 хвилин до готовності.
Шумівкою вийняти пельмені, викласти на тарілку, а зверху покласти шматочок вершкового масла, тоді пельмені не злипнуться.
Пельмені з м’ясом готові! Подавати можна з різними соусами, сметаною, кетчупом або з бульйоном. Всім смачного! Готуйте з задоволенням!