Готуємо улюблені деруни без тертя картоплі на тертці
Якщо ви любите деруни, але ось возитися з ними на кухні не хочете, тоді пропонуємо вам ідею, завдяки якій, все робиться просто і швидко.
за матеріалами Наука і правда
Необхідні продукти:
- картопля 1 кг;
- цибуля ріпчаста 1 шт;
- яйце куряче 2 шт;
- борошно пшеничне 2 ст. л;
- сіль (за смаком);
- перець чорний мелений (за смаком);
- приправа до картоплі (за смаком);
- кріп за смаком;
- петрушка (зелень) за смаком.
Готуємо
Овочі ріжемо на шматки і подрібнюємо за допомогою блендера.
Додаємо в масу сіль, перець, дрібно посічену зелень і спеції для картоплі.
Порада!
Кілька зубчиків часнику зовсім не завадять, страва буде з більш яскравим смаком і ароматом.
Всипаємо борошно, додаємо яйця і перебиваємо все блендером.
Якщо у вас виходить дуже рідка маса, тоді додайте ще трохи борошна.
Розігріваємо олію, столовою ложкою викладаємо тісто.
Обсмажуємо деруни до рум’яності з двох сторін.
Порада!
Подавайте це блюдо зі сметаною, ще можна полити розтопленим вершковим маслом. Також можна приготувати до дерунів намазку з солоного сиру і дрібно різаного кропу.
Приємного апетиту!