Готується до прийняття законопроєкт по створенню військових адміністрацій у Криму

Політика

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки схвалив проєкт Закону «Про внесення змін до Закону України «Про правовий режим воєнного стану» щодо особливостей відновлення публічної влади в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі». Він має  №11064, та був поданий ще у березні 2024 року.

Про це повідомляє представництво президента України в АРК.

Постійна представниця Таміла Ташева зазначила, що законопроєкт вирішує питання, які системно не вирішувались з початку окупації Криму. Також схвалення законопроєкту є важливим кроком для відновлення діяльності державних органів на деокупованому півострові.

«У звʼязку з тим, що державні органи влади фактично не працюють з початку тимчасової окупації, а відновити їх роботу одразу після звільнення Криму не вдасться, проєкт передбачає можливість створення військових адміністрацій на території Криму усіх рівнів – від місцевого до республіканського рівня, а також припинення повноважень тих, хто перебував на виборних посадах та державній службі», — наголосила Ташева.

Нагадаємо, що 2 вересня президент Володимир Зеленський підписав закон, який спрощує ведення господарської діяльності та започаткування бізнесу в період воєнного стану.

Раніше президент України Володимир Зеленський підписав закони про підтримку військовослужбовців, які на цьому тижні прийняла Верховна рада.

Президент також підписав закон щодо духовної незалежності України.Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь