Готую поки закипає чайник… М’яке печиво, яке виходить дешево і легко готується

Світ

М’яке Печиво “Все по 150 грам” чи інакше їх називають ще “мадлен”. Тісто дуже легке у виконанні, швидке, низькобюджетний рецепт.

На 1 порцію:

  • Яйця – 3 шт
  • Вершкове масло – 150 г
  • Цукор – 150 г
  • Борошно – 150 г
  • Сіль – 1/3ч.л.
  • Ванілін «Haas» – 1 г
  • Розпушувач «Haas» – 1ч.л.
  • Лимонна цедра – до смаку

На 1/3 порції:

  • Яйця – 1шт
  • Вершкове масло – 50 г
  • Цукор – 50 г
  • Борошно – 50 г
  • Сіль – 1/4ч.л.
  • Ванілін «Haas» – за смаком
  • Розпушувач “Haas” – 1/3ч.л.
  • Лимонна цедра – до смаку

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Спочатку все підготуємо, відміряємо все по 150 грам – вершкове масло, цукор, борошно.

Оскільки печива на порцію виходить багато, а нам стільки не потрібно, ми робимо сьогодні на третину порції.

Тому відміряли все не по 150 грам, а по 50 грам. У миску кладемо 50 г м’якого вершкового масла, додаємо цукор 50 г, сіль щіпку, ванілін і збиваємо міксером. У процесі додаємо яйце і пробиваємо ще раз.

Тепер додаємо цедру лимона, для зручності ми використовуємо готову цедру лимона. Відміряємо 50 г борошна і додамо до борошна розпушувач 1/2 ч.л. перемішуємо.

Тепер до тіста додаємо борошно з розпушувачем і продовжуємо збивати.

Беремо форму для випікання печива мадлен, у формі черепашок, якщо немає такої, нічого страшного скористайтеся формами для випікання кексів, або горішків. Змащуємо маслом, кладемо тісто до верху не заповнюємо, приблизно на 1/2 форми.

Випікаємо в духовці за 180 градусів 10 хвилин. Печиво готове, витягаємо з форми і подаємо до чаю чи кави. М’яке та дуже смачне.

Залишити відповідь