Готую такий пиріг із яблуками замість Шарлотки. М’яке тісто і багато яблук у ніжній, як крем заливці. Ділюсь рецептом у коментарі

Життя

Сьогодні поділюся з вами рецептом чудового яблучного пирога, який ідеально замінить традиційну шарлотку. Приготування цього пирога не потребує особливих зусиль, хоча результат справді вражає. Тісто виходить неймовірно м’яким і ніжним, а начинка з яблук під сметанною заливкою додає особливого шарму.

Давайте приступимо до приготування:

Почнемо із тесту. Це буде пісочне тісто, яке готується нестандартним способом та відрізняється своєю ніжністю. Нам знадобляться такі інгредієнти, як вершкове масло, сметана, цукор, мука та розпушувач.

Розтопіть вершкове масло|мастило| і дайте йому трохи охолонути. Додайте до мастила кімнатної температури сметану.

Після додавання сметани введіть цукор.

Перемішайте всі компоненти виночком до розчинення цукру. У вас повинна вийти однорідна маса, що нагадує за кольором та консистенцією легкий крем.

Перемішайте муку|борошно| з розпушувачем і просійте її в сметанно-масляну суміш, роблячи це в кілька етапів і щоразу ретельно перемішуючи до отримання гладкої текстури.

Потім трохи замісити тісто руками протягом хвилини.

Готове тісто приберіть у холодильник на 20 хвилин.

Поки тісто остигає, підготуйте заливку.

Збийте в окремій ємності яйця, додайте|додайте| сметану, звичайний та ванільний сахар.

Отриману масу збийте виночком до гладкості.

Додайте|додайте| у суміш муку і крахмаль, знову все тщательно збийте до однорідності. Заливання має вийти за консистенцією схожою на густе блино.

Витягніть тісто з холодильника і викладіть його у форму для випічки, краще використовувати роз’ємну форму.

Розкладіть тісто руками по дну та бортами форми, надаючи йому рівномірної толщини.

Підготуйте яблука, розрізавши на четвертинки та нарізавши шкірну четвертинку тонкими дольками.

Викладіть нарізані яблука на охолоджене тісто і залийте начинку сметанною сумішшю.

Сформуйте тестові бортики вище начинки, щоб при випіканні заливка не витекла.

Відправте форму в духовку з пирогом, розігріту до 180 градусів, на 55-60 хвилин.

Після випікання пиріг набуде золотистої корочки, а начинка застигне, перетворившись на нижнє суфле.

Пиріг необхідно трохи остудити перед подачею, щоб заливання залишилося застигнутим.

Таким чином, ви отримаєте чудовий яблучний пиріг, який з легкістю може змагатися з тортом на свій смак та зовнішній вигляд.

Залишити відповідь