Готую “вершкову” свинину у фользі.
Сьогодні хочу поділитися з вами рецептом приготування свинини в фользі, в духовці. Мій чоловік називає таку свинину “вершковою”, приготована таким способом, вона завжди виходить дуже соковитою і ніжною.
Необхідні продукти:
Свинина – 1,2 кг.
Вершкове масло – 180 гр.
Паприка – 1 ч.л.
Базилік – 1 ч.л.
Коріандр – 1 ч.л.
Чорний мелений перець – 1/2 ч.л.
Свіжий кріп – 1 пучок.
Часник – 5 зубчиків.
Сіль – 1 ч.л.
Рецепт приготування:
- Упаковку вершкового масла 180 грам перекладаємо в глибоку тарілку.
- Додаємо паприку, базилік, коріандр, чорний мелений перець, пучок свіжого кропу, дрібно порізаний часник, сіль і все ретельно розмішуємо до отримання однорідної маси.
- На лист фольги наносимо рівним шаром вершкову масу. Зверху викладаємо підготовлений шматок свинини (у мене свиняча вирізка) і загортаємо його в фольгу. Я загортаю в кілька шарів, щоб під час приготування не витікав сік.
- Перекладаємо м’ясо на деко для запікання і прибираємо в розігріту до 200 градусів духовку на 60 хвилин.
- Після приготування фольгу зверху розрізаємо і акуратно дістаємо м’ясо, а сік, що залишився зливаємо в соусник.
- М’ясо нарізаємо, викладаємо на тарілку, поливаємо злитим соком і подаємо до столу.
Джерело