Графіки відключення світла запровадили у більшості областей України

Світ

Києві та 16 областях запровадили графіки відключення світла – до кінця доби четверга 12 вересня обмежуватимуть 1 чергу споживачів.

Про це повідомляє пресслужба НЕК “Укренерго”.

“У Києві, Київській, Черкаській, Чернігівській, Харківській, Житомирській, Сумській, Полтавській, Запорізькій, Одеській, Кіровоградській, Дніпропетровській, Херсонській, Миколаївській, Вінницькій, Чернівецькій, Хмельницькій областях діятиме одна черга відключень”, – йдеться у повідомленні.

Причина запровадження обмежень – зниження ефективності сонячних електростанцій через погану погоду та падіння генерації на ТЕС

За минулу добу під російські обстріли потрапляла цивільна енергетична інфраструктура у Дніпропетровській, Донецькій, Сумській, Харківській, Херсонській та Чернігівській областях, повідомили 12 вересня в Міністерстві енергетики України.

«У Сумській області внаслідок атаки дронів були знеструмлення підстанції та повітряних ліній, а також побутових та промислових споживачів», – йдеться у повідомленні. 

У Київській області під час огляду було виявлено вибухонебезпечний предмет на території підстанції. Його було вилучено, розповіли у міністерстві.

Компанія «Укренерго» попередила про запровадження однієї черги відключень з 13:00 до 00:00 у Києві, Київській, Черкаській, Чернігівській, Харківській, Житомирській, Сумській, Полтавській, Запорізькій, Одеській, Кіровоградській, Дніпропетровській, Херсонській, Миколаївській, Вінницькій, Чернівецькій, Хмельницькій.

«Причина запровадження обмежень – зниження ефективності сонячних електростанцій через пасмурну погоду та падіння генерації на ТЕС», – пояснюють у компанії.

Про це повідомили в ПАТ “Запоріжжяобленерго”.

Зазначають, що через термінове розпорядження НЕК “Укренерго” у Запорізькій області ввели погодинні знеструмлення. Вимикатимуться черги так:

  • Черга 2: 22:00 — 23:00;
  • Черга 4: 19:00 — 22:00;
  • Черга 5: 13:00 — 16:00;
  • Черга 6: 16:00 — 19:00.

Перевірити перелік адрес у черзі можна за посиланням.

Що відомо про відключення світла з травня 2024

Після кількох масованих обстрілів Росії по енергосистемі України Укренерго вимушене було запровадити контрольовані аварійні відключеннясвітла в усіх регіонах України. Компанія ввела аварійні вимкнення з 14 травня, а з 16 — запровадила графікивідключень, довівши до всіх областей ліміт споживання.

Залишити відповідь