Гречка по-новому. За цим рецептом виходить така смачна, що всі просять добавки
Гречка з овочами та томатною пастою дуже сподобається всій родині. Така страва буде доречною під час посту та актуальною для вегетаріанців
Складові:
- Крупа гречана 200 гр.;
- Свіжі помідори 200 гр.;
- Морква 180 гр.;
- Ріпчаста цибуля 160 гр.;
- Паста томатна 70 гр.;
- Гаряча вода 400 мл.;
- Рослинна олія 1-2 ст. л.;
- Морська сіль;
- Перець чорний мелений.
Спосіб приготування:
- Ріпчасту цибулю почистьте та подрібніть.
- Почистьте моркву й натріть на тертці з великими отворами.
- Зніміть з помідорів шкірку та наріжте на кубики.
- Розігрійте в пательні олію, покладіть туди моркву з цибулею, накрийте кришкою та тушкуйте на протязі 5 хвилин.
- Додайте кубики помідорів, перемішайте й тушкуйте 5 хвилин на мінімальному вогні.
- Гречану крупу розподіліть зверху на овочі.
- В гарячій воді розчиніть пасту томатну, посоліть, поперчіть, перемішайте та залийте нею страву.
- Готуйте на мінімальному вогні 20-25 хвилин накривши кришкою, гречка повинна ввібрати всю рідину.
Приємного апетиту!