Греція запровадить спеціальний збір для пасажирів круїзних лайнерів

Політика, Світ

Прем’єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс оголосив про запровадження збору у розмірі 20 євро з відвідувачів круїзних лайнерів на островах Санторіні та Міконос під час піку літнього сезону.

Про це пише Reuters.

Це рішення має на меті зменшити проблеми надмірного туризму, які виникають на цих популярних туристичних місцях.

Збір буде спрямований на місцеві громади для інвестування в інфраструктуру. Крім того, уряд Греції планує регулювати кількість круїзних лайнерів, що одночасно прибувають до певних пунктів призначення, а також запровадити правила для захисту довкілля та вирішення проблеми нестачі води на туристичних островах.

Окрім цього, Греція збирається підвищити податок на короткострокову оренду житла і заборонити видачу нових ліцензій на таку оренду в центрі Афін, щоб забезпечити більше житлового фонду для постійних мешканців. Туризм є важливою складовою економіки Греції, і уряд намагається збалансувати його позитивний вплив із викликами, які він приносить.Раніше ми писали, що у Римі розглядають запровадження плати для туристів за відвідування деяких найпопулярніших місць, як відомий фонтан Треві, із квотами і завчасним плануванням візиту.

Також нагадаємо, що Уряд Нової Зеландії з 1 жовтня підніме ставку податку на туризм, який сплачують охочі відвідати країну, з 35 до 100 місцевих доларів – це приблизно 62 долари США.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь