Групу російських шпигунів в Одесі очолював «король тамплієрів» – ЗМІ

Політика

Стали відомі подробиці затримання СБУ в Одесі групи російських агентів, які готували напад на органи влади міста. З’ясувалося, що керівником проросійського угруповання був Олег Мальцев, який організував так звану ячейку «одеських тамплієрів».

Про це «Укрінформу» повідомили в Одеській обласній прокуратурі.

Офіційно, заколотники займалися питаннями військової історії, екології та юриспруденції і були відомі в Одесі як «секта Мальцева» чи «одеські тамплієри». Насправді ж псевдовчені створили підпільні групи – снайперів, розвідки, зв’язку, оперативного забезпечення та одну з основних груп, штурмову. «Королем» угруповання вважався Мальцев, його авторитет був беззаперечним.

На питання, коли розпочнеться суд у справі Мальцева, в прокуратурі розповіли, що «тільки розпочате досудове розслідування. Запобіжний захід обраний». Також у відомстві додали, що повідомлять, коли справу буде скеровано до суду.

Як повідомлялося, за даними СБУ, у Мальцева та його поплічника було вилучено понад 70 одиниць вогнепальної зброї з оптичними прицілами та боєприпаси, а також бронежилети, шоломи, балістичні окуляри та інше тактичне спорядження. За інструкцією російської спецслужби, ще на початку повномасштабного вторгнення росії в Україну зловмисники готувалися до силового захоплення державних установ в Одеській області.

Нагадаємо, що 23 вересня стало відомо про нейтралізацію в Одесі оперативно-бойової групи воєнної розвідки рф. Затримано керівника групи та його помічника.

21 вересня було відомо, що в Україні викрито масштабний канал збуту зброї і наркотиків. У рамках справи підозри отримали 116 осіб.

СБУ та Нацполіція знешкодили наркосиндикат, який займався виробництвом та збутом гуртових партій важких наркотиків і психотропів.

Раніше ми писали, що в Україні знищили понад 1 тонну контрабандного героїну.

Також нагадаємо, що у чорноморському порту Бургас болгарські митники вилучили близько 436 кілограмів героїну.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь