Грузинська опозиція назвала головну вимогу до влади

Політика, Світ

Грузинська опозиція не визнає результатів парламентських виборів і вимагає проведення нових – але вже під контролем міжнародних спостерігачів.

Про це повідомляє «Ехо Кавказу».

Один із лідерів партії «Єдність – Національний рух» Георгій Вашадзе, виступаючи на мітингу в Тбілісі, заявив, що грузинська опозиція вимагає повторних виборів, які проведе міжнародна адміністрація.

Протести у Грузії 28 жовтня - опозиція проти результатів виборів | РБК-Україна

Він також зазначив, що опозиція відмовляється від роботи в новому складі парламенту та не має наміру вести будь-які переговори з правлячою «Грузинською мрією».«Єдині переговори й угоди мають стосуватися повторного проведення виборів», – наголосив Вашадзе.

На акції також виступила президентка країни Саломе Зурабішвілі.

«Вони вкрали ваш голос і намагалися вкрасти ваше майбутнє. Але ніхто не має на це права, і ви нікому цього не дозволите», – заявила вона.

У Грузії усі чотири опозиційні партії, які пройшли до парламенту за результатами виборів 26 жовтня, відмовилися в ньому працювати через фальсифікацію волевиявлення.

Нагадаємо, правляча партія «Грузинська мрія» набрала 54,24%голосів на парламентських виборах, хоча екзитполи давали їй в районі 40%.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь