Хезболла підтвердила загибель ще одного свого командира

Політика, Світ

Хезболла підтвердила загибель старшого військового командира Алі Каракі, який став ціллю масштабних ізраїльських авіаударів по Дахії. Ці удари також призвели до смерті колишнього голови організації, Хасана Насралли.

Каракі був командувачем південним фронтом Хезболли. Раніше, 23 вересня, на нього вже здійснили спробу замаху, проте вона не вдалася.

У своїй заяві Хезболла зазначила, що Каракі безпосередньо і на місцях відповідав за керівництво південним фронтом зі всіма його підрозділами з 8 жовтня 2023 року до своєї смерті.

Видання підкреслює, що Каракі став останнім у ряду військових командирів, які загинули внаслідок ізраїльських атак, що призвело до майже повного знищення верхівки військового керівництва Хезболли.

Раніше ми писали, що армія оборони Ізраїлю заявила про ліквідацію високопоставленого посадовця «Хезболли» Набіля Каука. Він був убитий в результаті авіаудару у суботу, 28 вересня, в столиці Лівану Бейруті.Також нагадаємо, що армія оборони Ізраїлю оголосила про запровадження військової блокади Лівану, а також офіційно повідомила ліванську сторону про заборону на посадку вантажних літаків із Сирії та Ірану в аеропорту Бейрута.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь