«Хезболла» запустила 150 ракет по півночі Ізраїлю

Політика, Світ

У п’ятницю, 20 вересня, з Лівану по північній частині Ізраїлю було запущено 150 ракет. Даних про загиблих та поранених ще немає.

Про це повідомляє Times of Israel.

Близько 13:50 Армія оборони Ізраїлю (ЦАГАЛ) поінформувала, що з Лівану по півночі Ізраїлю було випущено приблизно 60 ракет. Сирени спрацювали у місті Цфат та інших населених пунктах Галілеї.

За даними ЦАГАЛу, деякі з ліванських ракет перехопили, а інформації про постраждалих внаслідок обстрілу не надходило.

О 13:57 за місцевим часом ізраїльські військові повідомили про ще 70 ракет, які були випущені по Ізраїлю з Лівану. Кілька ракет перехопили.О 14:25, Ліван випустив двадцять ракет у район гори Мерон на півночі Ізраїлю, заявили в ЦАГАЛі.

Загальна кількість ракет, якими Ліван атакував Ізраїль 20 вересня, становить близько 150 ракет.

За даними Associated Press, у «Хезболлі» заявили про ураження ракетами РСЗВ «Катюша» кількох об’єктів уздовж лівано-ізраїльського кордону, зокрема кількох баз ППО та штабу бронетанкової бригади в яку вони цілилися під час першого обстрілу.

У «Хезболлі» назвали цей ракетний обстріл помстою за удари Ізраїлю по населених пунктах на півдні Лівану.

19 вересня начальник Генштабу армії Ізраїлю затвердив плани проведення операції проти ліванського угруповання «Хезболла». Авіація ЦАГАЛ вже почала працювати у небі Лівану.

Раніше повідомлялося, що ситуація на півдні Лівану між Ізраїлем та Хезболлою викликає зростаюче занепокоєння у Пентагоні після останньої хвилі смертоносних вибухів, пов’язаних з електронними пристроями, які носили бойовики. Ці вибухи підсилили побоювання про можливий спалах наземної війни.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь