Хлопці, ми з вами… ЗСУ готуються “замкнути” найбільший котел за всю війну: 6000 російських солдатів на Курщині

Війна

Хлопці, ми з вами… ЗСУ готуються “замкнути” найбільший котел за всю війну: 6000 російських солдатів на Курщині

Українські військові у Курській області РФ завершують операцію з оточення величезної кількості російських окупантів

 Це найбільший російський “котел” з початку повномасштабної війни.Про це заявив командир підрозділу Збройних сил України Денис Ярославський у своєму дописі в соцмережі Facebook

Котел для росіян на Курщині: в оточення може потрапити 6000 солдатів

“Вітання російським воєнкорам від Збройних Сил України! А тепер, чорт забирай, почитайте інструкції, щоб пояснити, як вашу групу близько 6 тисяч осіб оточили в Курській області”, – написав Денис Ярославський учора, 19 вересня.

Він уточнив, що в результаті важких боїв ЗСУ на другому етапі наступу вдалось замкнути оточення в районі Глушкового, притиснувши угруповання російської армії до природної перешкоди – річки Сейм. “Також відрізається правий фланг. Завершуємо операцію з перекриття переправ та готуємося до закриття найбільшого російського котла з початку повномасштабної війни”, – зазначив командир української армії.

Учора, 19 вересня, президент України Володимир Зеленський розповів, що близько 40 тисяч російських військових з території України вже перенаправлено на Курський напрямок. Крім того, в Курській області Збройні сили України вже досягли стратегічної мети, дезорієнтувавши противника та створивши нову лінію для ведення бойових дій. Це дає можливість відтягнути ворога і не дати можливості країні-агресору Росії направити додаткові сили на Покровський напрямок.

Кремль дав наказ витіснити ЗСУ з Курщини до середини жовтня

Американський Інститут вивчення війни (ISW) у щоденному огляді ситуації на фронті пише, що російська влада доручила своїм військам витіснити українські війська з Курської області до середини жовтня 2024 року та створити “буферну зону” в українських прикордонних районах уздовж міжнародного кордону з Росією на північному сході України до кінця жовтня.

Аналітики оцінюють ці завдання як “значні”, і такі, яких російські військові дуже малоймовірно досягнуть за такий короткий проміжок часу. Українське агентство РБК-Україна повідомило 19 вересня, що неназвані джерела заявили, що російські війська зосередили 37 000 осіб особового складу в Курській області і що російська влада доручила цим силам витіснити українські війська з Курської області до середини жовтня.

Кремль хотів сконцентрувати угруповання сил у Курській області, яке мало перевагу в живій силі над українськими силами п’ять до одного перед початком контрнаступальної операції, але не встановило таке угруповання перед початком “контрнаступу” 10 вересня.

Тривалі російські контрнаступальні операції в Курській області вимагатимуть від російських військ передислокації додаткових підрозділів з України до Курської області та/або перекидання новостворених сил зсередини Росії в район, а не на лінію фронту в Україні. Українські сили не встановили контроль над усіма районами по всьому виступу в Курській області, але підготували позиції в деяких районах виступу, які створять виклик для будь-яких узгоджених зусиль Росії з контрнаступу.

Російська влада також доручила російським силам створити “буферну зону” на території “прикордонних областей, що межують з Росією” до 30 жовтня – імовірно, наказ просунутися на українську територію вздовж міжнародного кордону, щоб відтіснити українські вогневі підрозділи далі від російської території.

В Україну з тимчасово оkуnованої території повернули ще 10 дітей: найменшій дівчинці три рочки
З тимчасово окупованих територій Херсонської області на вільну землю України вдалося повернути ще 10 дітей.

Досі в голові не вкладається, як свекруха могла так вчинити. Ще й коли її син на війні. Невже зовсім байдуже до його почуттів
Досі не розумію, як я могла так сліпо довіряти людині. Річ у тім, що я змалку була щирою і доброю. Зростала і селі, мала брата і сестру

Всі вже чули, що сталося вночі? Виявляється так можна було давно зробити, а не чекати гибелі стількох людей: Вікторія Сюмар
Сьогодні мільйони українців мають одне питання: а так можна було???

Залишити відповідь