Хорватія надасть Україні новий пакет військової допомоги

Політика, Світ

Сьогодні, 11 вересня, прем’єр-міністр Хорватії Андрей Пленкович оголосив про новий пакет військової допомоги. Крім того, Хорватія виділить 5 млн євро додатково українській енергетичній інфраструктурі.

Про це пише HRT.

Пленкович зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським. Президент України подякував йому за візит та підтримку та зазначив, що наша держава розраховує на допомогу Хорватії у вступі до ЄС та НАТО.

Пленкович зазначив, що Хорватія вже надала Україні військову допомогу на загальну суму 200 мільйонів євро та допомагає в розмінуванні, виділяє 5 млн євро додатково українській енергетичній інфраструктурі.

Після прибуття до Києва прем’єр-міністр країни взяв участь у церемонії відкриття Пам’ятника жертвам геноциду кримськотатарського народу, яку очолили Зеленський та лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв.Нещодавно Сполучені Штати Америки оголосили про новий пакет військової допомоги для України, який складе 250 мільйонів доларів.

У понеділок, 9 вересня, уряд Швеції оголосив 17-й пакет військової допомоги Україні,. Його вартість становитиме 4,6 мільярдів шведських крон (понад 401 млн євро).

Латвія надасть Україні черговий пакет військової допомоги. До нього мають увійти бронетранспортери.

Велика Британія продовжить надавати Україні військову підтримку в обсязі 3 млрд фунтів на рік. Це буде продовжуватися «стільки, скільки буде потрібно».

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь