Хрусткі мариновані огірки вже багато років готуємо за цим рецептом.

Uncategorized, Життя

Сьогодні я хочу поділитися з вами рецептом приготування хрустких маринованих огірків на зиму без стерилізації.

Покроковий рецепт приготування страви:
Спочатку беремо огірки і кладемо їх у тазик, заливаючи холодною водою. Нехай трохи простоять.

Поки огірки відпочивають, стерилізуємо чисті літрові баночки — маю їх 3 штуки. Кожну стерилізуємо протягом 5 хвилин. Не забудьте прокип’ятити також кришки.

Тепер на дно кожної банки кладемо листя хрону, кріп із парасольками, а також 2-3 зубчики часнику. Потім щільно укладаємо вимиті огірки.

Якщо хочете, додайте ще по 1-2 смужки болгарського перцю або гострий перчик – це надасть особливого смаку.

Тепер доповнимо наші огірки спеціями: на кожну літрову банку покладіть 1 лавровий лист (якщо листочки маленькі, то покладете 2), приблизно 8-10 горошин чорного перцю, 2-3 горошини запашного перцю і приблизно 1/3 чайної ложки цілого коріандру.

Після цього заливаємо огірки кип’ятком, накриваємо кришками і залишаємо прогріватися приблизно 15 хвилин.

Якщо хочете заощадити час, можна підігріти заздалегідь чисту воду, щоб залити огірки вдруге. Поки огірки прогріваються вперше, у нас вже буде готовий кип’яток для другого заливання. Так огірки не встигнуть охолонути.

Далі зливаємо воду з баночок у ємність.

Прокип’ятивши цю рідину, заливаємо огірки знову.

Тим часом огірки прогріваються вдруге і можна приготувати маринад.

Мені для 3 банок знадобиться 1,5 літри маринаду.

Додаємо сіль та цукор, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Потім, коли маринад закипить, додаємо 9% оцет.

Поки маринад готується, огірки вже прогрілися, і ми зливаємо воду.

Тепер заливаємо огірки киплячим маринадом і закатуємо баночки.

Таким чином, огірки прогріваються 2 рази, а втретє ми заливаємо їх маринадом.

Готові баночки перевертаємо і залишаємо до повного остигання. Рушником їх укутувати не треба.

Ось що нам знадобиться на 1 літрову банку:
Огірки
Хрін – листя чи корінь
Кріп із парасольками
Часник – 2-3 зубчики
Болгарський перець – 1-2 смужки (або гострий перчик)
Лавровий лист – 1-2 листки
Чорний перець – 8-10 горошин
Запашний перець – 2-3 горошини
Коріандр цілий – 1/3 чайної ложки
Маринад на 1 літр води:

Сіль – 2 столові ложки із середньою гіркою
Цукор – 3 столові ложки із середньою гіркою
Оцет 9% – 80 грам (7 столовий ложок)

Залишити відповідь