Хрусткі огірочки на зиму без сте рилізації..ви такої смакоти ще пробували точно

Події України

Якщо вам не подобається трудомістка консервація огірків на зиму, її легко можна уникнути. Спробуйте цей простий рецепт без будь-якої стерилізації.

Ділюся рецептом приготування:
Огірки почистити і помістити в холодну воду мінімум на годину. Тим часом очистіть часник, промийте кріп і листя вишні та хрону. Рецепт розрахований на банку об’ємом 3 літри, якщо у вас інший об’єм, регулюйте кількість пропорційно.

На дно банку покласти очищений часник, кілька горошин перцю, кріп, листя вишні і хрону. Потім наповніть банки майже до країв огірками.

Закип’ятіть воду. Ще киплячою, до країв наливаємо в банку, накриваємо кришкою і даємо постояти 15 хвилин. Потім налийте воду в каструлю, знову доведіть до кипіння і знову перелийте в банку. Залиште ще на 10-15 хвилин, накривши кришкою.

Потім зливаємо воду і знову доводимо до кипіння. Додайте цукор і сіль у воду і дайте їм розчинитися. У банку з огірками наливаємо оцет і до країв заливаємо киплячим маринадом. Закатайте, переверніть догори дном і дайте повільно охолонути під ковдрою.

Інгредієнти на 3 літрову банку
огірки – за потребою
вода – за потребою
часник – 6 зубчиків
перець цілий – за смаком
кріп – за смаком
листя хрону – 3 шт
листя вишні – 3 шт
цукор – 2 ст.л.

Залишити відповідь