ід час відключень світла буде забезпечено стабільний звʼязок – Федоров

Політика

Мобільні оператори в Україні розпочали підготовку до забезпечення стабільного зв’язку під час можливих відключень електроенергії цієї зими. Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров зустрівся з керівництвом Київстар і Vodafone, а також з керівником Лайфселл в онлайн-форматі, щоб обговорити стан мобільного зв’язку та готовність до осінньо-зимового періоду.

Федоров зазначив, що періодичні знеструмлення впливають на роботу мобільних мереж, тому оператори почали виконувати нові стандарти від Національного центру оперативно-технічного управління мережами телекомунікацій. Вони активно закуповують генератори та акумуляторні батареї, а також замінюють комплектуючі телекомунікаційної інфраструктури.

Міністр також наголосив на важливості швидкого ухвалення рішень, зокрема через зареєстрований законопроект, що передбачає відповідальність за невиконання вимог. Обговорювались виклики, з якими стикаються оператори, зокрема регуляторні питання та логістика доставки і установки генераторів.

Федоров підкреслив, що Україна має унікальні виклики у сфері телекомунікацій, і кожен крок операторів може стати важливим досвідом для світу щодо забезпечення безперебійного зв’язку в кризових умовах.

Раніше ми писали, що комітет Верховної Ради з питань цифрової трансформації рекомендував до першого читання законопроект №11431, який має на меті забезпечити стабільну роботу мобільних операторів під час відключень світла.Також нагадаємо, що компанія Київстар повідомила, що проблеми зі зв’язком, які виникли 19 вересня через технічний збій, вже усунені, і мережа працює у штатному режимі.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

 

Залишити відповідь