Імпорт нафти з рф до Індії впав на майже 20%

Політика, Світ

У липні-серпні 2024 року імпорт російської нафти в Індію скоротився на 18%, досягнувши 1,7 млн барелів на добу в серпні. Це сталося через зниження обсягів переробки на деяких індійських нафтопереробних заводах. У той же час Китай збільшив закупівлі російської нафти, повернувши собі статус найбільшого покупця.

Частка російської нафти в загальному індійському імпорті знизилася з 44% у липні до 36% у серпні, попри те, що Росія залишилася головним постачальником нафти для Індії. За росією в рейтингу постачальників йдуть Ірак і Саудівська Аравія.

Загальний імпорт нафти Індією становив 4,7 млн барелів на добу, що на 1% менше, ніж у липні. Імпорт з Саудівської Аравії знизився до 498 тис. барелів на добу, тоді як поставки з Іраку зросли, що збільшило частку країн ОПЕК в індійському імпорті нафти до чотиримісячного максимуму.

Раніше ми писали, що ціни на нафту на шляху до зростання другий тиждень поспіль після значного зниження процентних ставок у США та скорочення світових запасів.

Також нагадаємо, що нафтопереробні компанії в Азії, Європі та США зіткнулися з падінням прибутковості до багаторічних мінімумів, що означає спад для галузі та підкреслює масштаби нинішнього уповільнення світового попиту.Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

 

 

Залишити відповідь