Індійські банки уникають працювати з росією через американські санкції, -Bloomberg

Політика

Індійські банки побоюються обслуговувати торгові операції з російськими компаніями, щоб не потрапити під санкції США.

Про це заявив посол рф у Нью-Делі Денис Аліпов, пише Bloomberg. За його словами необхідно, щоб рф, Китай, Індія, Південна Африка та інші члени БРІКС, а також переважна більшість країн світу мали рівне право голосу щодо глобальних економічних питань.

Зауваження посла з’явилися в той час, коли високопоставлені міністри двох країн готуються до зустрічі в листопаді, щоб обговорити зв’язки, а також заходи для збільшення торгівлі.

Повідомляється, що США та їхні союзники запровадили санкції проти рф після її вторгнення в Україну у 2022 році. Індія не дотримується односторонніх заходів, але окремим суб’єктам все ще може бути заборонено вести бізнес у США за порушення санкцій.

Прем’єр-міністр Нарендра Моді намагається збалансувати відносини між росією та США. Південноазійська країна купує дешеву нафту у Москви, водночас намагаючись отримати доступ до інвестицій та передових технологій у Вашингтоні.Двостороння торгівля між Індією та росією досягла піку у фінансовому році, що закінчився в березні 2024 року, сягнувши 65,70 млрд дол, в основному завдяки купівлі рф нафти зі знижкою. Згідно з урядовими даними, експорт Індії становив 4,26 млрд дол.

Дисбаланс збільшив нагальність пошуку шляхів збільшення торгівлі між двома країнами.

Нагадаємо, що влада Казахстану виступила проти того, щоб росія використовувала їхню територію для обходу міжнародних санкцій.

Раніше повідомлялося, що більшість потоків з Туреччини до росії в обхід міжнародних санкцій вдалося припинити. У цьому зацікавлена і турецька сторона, щоб не потрапити під вторинні санкції.

Хоча деякі судна тіньового флоту росії все ще користуються послугами західних страхових компаній, більшість власників звертаються до російських страхувальників, яких підтримує державна перестрахувальна компанія країни-агресорки.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь