Індія намагається налагодити процес діалогу між Україною та рф

Політика, Світ

Конфлікт між Україною і росією не може бути вирішений військовим шляхом. Тому уряд Індії робить кроки для сприяння діалогу між сторонами.

Про це заявив міністр закордонних справ Індії Субраманіям Джайшанкар, повідомляє The Hindu.

Він підкреслив, що Індія веде переговори з обома сторонами, намагаючись зрозуміти, як можна прискорити мирні переговори.

«Це свого роду розвідка, яку ми проводимо. Я маю на увазі, що у нас немає мирного плану», – зазначив Джайшанкар.

Міністр сказав, що уряд ділиться бесідами, які він вів з однією стороною, з іншою.«За моїми відчуттями, обидві сторони це цінують», – сказав він, додавши, що не так багато країн і лідерів, які мають бажання або здатність взаємодіяти з обома сторонами.

Ці заяви прозвучали незабаром після зустрічі прем’єр-міністра Індії Нарендри Моді з президентом України Володимиром Зеленським у рамках сесії Генеральної Асамблеї ООН.

Індія продемонструвала зацікавленість у мирному врегулюванні конфлікту, беручи участь у саміті світу, проте відмова від підписання підсумкового комюніке викликала певні зауваження з боку України.

Президент Володимир Зеленський, вітаючи участь Індії, висловив надію на активнішу роль країни у мирному процесі. Він також запропонував Індії провести наступний саміт, поставивши умову приєднання до попередніх домовленостей. Україна вважає, що Індія має потенціал стати ефективним посередником у переговорах із росією.

Зеленський на зустрічі з Моді у Києві привітав таку участь Індії та запропонував їй провести наступний саміт. Однак для цього необхідно, щоб Нью-Делі приєднався до комюніке першого саміту, що відбувся у Швейцарії. За підсумками візиту Моді до України сторони ухвалили спільну заяву.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський 22 вересня прибув до Нью-Йорка для участі в заходах в рамках тижня високого рівня Генеральної Асамблеї ООН.

Зеленський розповів, що вже провів у США зустріч з губернатором, сенатором та конгресменом від штату Пенсильванія. Співрозмовники домовились про активнішу співпрацю.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь