Індонезія заблокувала продаж iPhone 16

Політика

Індонезія заборонила компанії Apple Inc. продавати свої новітні пристрої iPhone 16 у найбільшій економіці Південно-Східної Азії, заявивши, що компанія ще не виконала вимоги щодо внутрішніх інвестицій.

Про це пише Bloomberg.

Як заявило Міністерство промисловості Індонезії 25 жовтня, iPhone 16, який був запущений у вересні, не може продаватися в країні, оскільки PT Apple Indonesia не виконала вимогу щодо 40% місцевого вмісту для смартфонів.

Це створює певні труднощі для Apple, яка раніше мала хороші продажі свого флагманського продукту, особливо на ринку Китаю. Індонезія є економікою вартістю 1 трильйон доларів, де кількість активних мобільних телефонів оцінюється в понад 350 мільйонів, що значно перевищує 270-мільйонне населення країни.

Раніше Міністерство промисловості повідомило, що Apple інвестувала лише 1,5 трильйона рупій (95 мільйонів доларів) в Індонезії, що менше від їх обіцянки у 1,7 трильйона рупій. Замість створення місцевих виробничих потужностей, Apple зосередилася на будівництві академій для розробників.На сьогодні близько 9 000 одиниць iPhone 16 потрапили до Індонезії через пасажирів, екіпаж або поштові відправлення, зазначило міністерство. Однак ці пристрої дозволені лише для особистого використання і не можуть бути продані.

Читайте також:

За перші півтора тижні після старту продажів iPhone 16 в Україні продали їх 4 611 штук, з яких лише 860 були продані офіційно. Тобто лише з 19% 16-х айфонів були заплачені всі податки.

У Китаї компанія Apple змогла збільшити продажі iPhone 16 на 20% за перші три тижні порівняно з минулою моделлю за той самий період 2023 року. Продажі зросли попри потужну конкуренцію.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь