Іноземці з Укренерго подали у відставку через звільнення Кудрицького

Політика

Голова наглядової ради «Укренерго» Даніель Доббені та член наглядової ради Педер Андреасен заявили про дострокове припинення повноважень після звільнення голови правління компанії Володимира Кудрицького. Яке вони назвали політичною розправою.

Про це йдеться у заяві Доббені та Андреасена у телеграм-каналі «Укренерго».

Вони розповіли, що з самого початку своєї роботи у наглядовій раді стикалися з політичним тиском, коли намагалися призначити на посади в Правління компанії «Укренерго» людей, професійні якості яких викликали сумніви, був тиск на співробітників з боку правоохоронних органів. Так само вони вважають звільнення Кудрицького, яке також відбулося під тиском, політично вмотивованим. Тож вони подали свої письмові повідомлення про дострокове припинення повноважень як членів наглядової ради компанії. У майбутньому вони пообіцяли Україні проблеми з Євросоюзом та операторами-членами європейської континентальної мережі ENTSO-E, оскільки стандарти корпоративного управління компанією та її незалежність поставлені під сумнів.

Нагадаємо, 2 вересня за рішенням наглядової ради НЕК «Укренерго» з посади звільнили очільника компанії Володимира Кудрицького.

Раніше стало відомо, що та під час засідання Ставки 30 серпня очільника компанії «Укренерго» Володимира Кудрицького попросили добровільно написати заяву про відставку, але той відмовився. Йому закидали те, що під час російської атаки 26 серпня уражені підстанції виявилися без захисту, гроші на який були виділені ще у перший рік війни.⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь