Intel відкладає будівництво заводів у Польщі й Німеччині на два роки

Політика

Американська компанія Intel відкладає будівництво заводів із виробництва мікросхем у Польщі й Німеччині щонайменше на два роки, бо компанія стикається з нижчим попитом, ніж очікувалося. Про це повідомив гендиректор Intel Пет Гелсінгер.

«Ми повинні продовжувати діяти в терміновому порядку, щоб створити більш конкурентоспроможну структуру витрат і досягти мети економії в $10 млрд, про яку ми оголосили минулого місяця», – зазначив Гелсінгер.

В Intel також заявили, що будуть узгоджувати запуск своїх проєктів у Малайзії з ринковими умовами та збільшенням використання наявних потужностей, але запевнили, що плани в США залишаться незмінними.

Зокрема, Intel отримає до $3 млрд прямого фінансування від уряду США для збільшення виробництва напівпровідників для американських військових. Згідно із заявою компанії, це є частиною зусиль, спрямованих на «захист внутрішнього ланцюжка постачання мікросхем».

Окрім цього, Intel оголосила про плани скорочення 15% персоналу в межах ініціативи з економії витрат.Водночас компанія повідомила про партнерство з Amazon Web Services, що включає спільні інвестиції в розробку мікросхем на замовлення.

Читайте також

Наразі рф в обхід санкцій імпортує мікрочипи та іншу електроніку через Туреччину, Гонконг та Естонію.

У російській зброї знайшли електроніку з кількох країн. Майже вся складна електроніка в ракетній та артилерійській зброї росіян – імпортна.

У росії ще до повномасштабного вторгнення накопичили мікрочипи для ракет «Калібр» та «Іскандер».

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь