Іран готовий відновити переговори про ядерну угоду: реакція США

Політика, Світ

Іран готовий відновити ядерні переговори в межах Генеральної асамблеї Організації Об’єднаних Націй у Нью-Йорку, якщо інші сторони будуть готові. Про це заявив міністр закордонних справ Аббас Аракчі у своєму Telegram-каналі.

«Я пробуду в Нью-Йорку на кілька днів довше, ніж [іранський] президент, і проведу більше зустрічей з різними міністрами закордонних справ. Ми зосередимо наші зусилля на початку нового раунду переговорів щодо ядерного пакту», – сказав Аракчі.

Як заявив глава іранського МЗС, що відбувся обмін повідомленнями, а також було опубліковано «спільну декларацію про готовність» розпочати ядерні переговори. Але він попередив, що через нинішні міжнародні умови процес поновлення переговорів буде «складнішим і важчим», аніж раніше.

Як зазначає Reuters, Іран сподівається на пом’якшення санкцій США, через які економіка країни похитнулася. Але відносини Ірану з країнами Заходу погіршилися після вторгнення бойовиків ХАМАС до Ізраїлю та посилення підтримки Росії у війні проти України, кажуть іноземні журналісти.

За інформацією Reuters, в адміністрації президента США Джо Байдена заявили, що не готові розпочинати ядерні переговори з Іраном.Звіт МАГАТЕ з’явився через кілька днів після того, як верховний лідер Ірану аятола Алі Хаменеї заявив про можливе відновлення переговорів зі Сполученими Штатами щодо ядерної програми його країни.

Тим часом, державний секретар США Ентоні Блінкен попередив про можливість Ірану зробити матеріал для ядерної зброї за кілька тижнів.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь