Іран попередив, що може відповісти на атаку Ізраїлю

Політика, Світ

Іран пригрозив відповісти на атаку Ізраїлю, що сталася 26 жовтня, заявляючи про своє право на захист.

Про це повідомляє Тhe Guardian.

Міністерство закордонних справ Ірану заявило, що «рішуче» засуджує напад Ізраїлю на іранські військові об’єкти та підкреслює, що має право на самооборону.

«На підставі свого невід’ємного права на законний захист, передбаченого статтею 51 Статуту ООН, Ісламська Республіка Іран вважає себе здатною та зобов’язаною захищатися від іноземних актів агресії», – йдеться у заяві.

Іранське державне агентство Tasnim повідомляє, що Іран «застосує всі можливості іранської нації для захисту своїх інтересів і безпеки».Водночас деякі ЗМІ інформують, що Іран через посередників передав, що не має наміру негайно відповідати на атаку Ізраїлю.

Раніше ми писали, що росія передала Ірану розвідувальні дані. Це сталося за декілька годин до початку атаки Ізраїлю на Іран 26 жовтня.

Також нагадаємо, що армія оборони Ізраїлю заявила, що завершила нічні авіаудари по іранських військових об’єктах. В ударах на відстані близько 1600 кілометрів від Ізраїлю брали участь десятки літаків, включаючи винищувачі, заправники та розвідники.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь