Іранські хакери опублікували частину листування кампанії Трампа

Політика, Світ

Іранська хакерська група, яка, як вважається, причетна до зламу передвиборчої електронної пошти кампанії Дональда Трампа, домоглася часткового розповсюдження отриманого нею листування.

Про це повідомляє Reuters.

Операція зі зливу листування кампанії Трампа розпочалася приблизно в липні, коли журналісти отримали анонімного листа від особи з електронною адресою [email protected]. У ньому йшлося про обіцянки викривальної інформації щодо експрезидента. На початку вересня іранські хакери використали іншу електронну адресу — [email protected] — для пропозиції звітів про політиків, яких Трамп розглядав у якості кандидатів на посаду віцепрезидента. Джерела Reuters підтвердили автентичність цих матеріалів.

Незважаючи на це, жодне ЗМІ не опублікувало матеріали на основі злитих даних. Однак наприкінці вересня організація American Muckrakers почала публікувати внутрішнє електронне листування кампанії Трампа. Кен Кліппенштейн, незалежний репортер з питань національної безпеки, також опублікував статтю на Substack, використовуючи інформацію від іранських хакерів.

Пізніше Кліппенштейн повідомив, що з ним зв’язалися агенти Федерального бюро розслідувань, які попередили його про те, що Роберт був частиною іноземної операції зі зловмисного впливу.Раніше ми писали, що за лічені дні до виборів президента США кандидатка від демократів Камала Гарріс та республіканець Дональд Трамп зрівнялися за рівнем підтримки.

Також нагадаємо, що республіканці в обох палатах американського Конгресу починають готувати порядок денний на «перші 100 днів» Дональда Трампа – у разі, якщо той стане переможцем президентських виборів у листопаді цього року.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь