«Існують кращі способи»: США відмовляють Ізраїль від повномасштабної війни з «Хезболлою»

Політика, Світ

США прямо застерегли Ізраїль від початку повномасштабної війни з «Хезболлою» 22 вересня, коли ліванське бойове угруповання й ізраїльські війська вступили в одну з найзапекліших перестрілок з 7 жовтня 2023 року.

Джон Кірбі, речник Ради національної безпеки США, попередив Ізраїль, що існують «кращі способи» забезпечити повернення ізраїльських громадян до їхніх будинків на півночі, «ніж війна, ескалація, а потім відкриття другого фронту», зазначає Financial Times.

«Ми не вважаємо, що військовий конфлікт, і ми говоримо про це прямо нашим ізраїльським колегам, ми не вважаємо, що ескалація цього військового конфлікту в їхніх інтересах», — сказав Кірбі.

Також міністр оборони США Ллойд Остін зателефонував своєму ізраїльському колезі 21 вересня, щоб підкреслити «важливість досягнення дипломатичного рішення» і наголосити на своїй стурбованості безпекою громадян США в регіоні, повідомляє Пентагон.

В той же час Беньямін Нетаньягу пообіцяв не послаблювати військовий тиск на «Хезболлу».«За останні кілька днів ми завдали «Хезболлі» низки ударів, яких вона не очікувала. Якщо «Хезболла» не отримала повідомлення, я обіцяю вам, що вона його отримає», — заявив ізраїльський прем’єр-міністр.

Нагадаємо, що 17 вересня у Лівані в сотень бойовиків «Хезболли» вибухнули пейджери, які вони використовують для зв’язку між собою.

Ізраїльська спецслужба Моссад заклала невелику кількість вибухівки в 5000 тайванських пейджерів, замовлених ліванським угрупованням Хезболла за кілька місяців до серії вибухів.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу розкритикував Велику Британію за призупинення ліцензії на продаж зброї цій близькосхідній країні.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь