Італійський корабель з мігрантами прибув до порту Албанії

Політика, Світ

Італійське судно з першою групою мігрантів на борту прибуло до Албанії в середу, 16 жовтня.

Про це повідомило агентство Reuters.

Корабель італійських ВМС Libra пришвартувався в колишньому військово-морському порту Шенджин, його зустріли італійські офіцери.

Першу групу з 16 мігрантів, яких підібрали в неділю в морі на борту човнів, які відпливли з Лівії, перевірять у Шенджині, а потім відвезуть вглиб країни до невеликого села Гядера, де їх розмістять до завершення оформлення їхніх документів.

Після того, як їхні документи будуть розглянуті, їх відправлять або до Італії, якщо відповідь на їхній запит про надання притулку буде позитивною, або назад додому, якщо їхній запит буде відхилено.

Фото: Reuters

Фото: Reuters

Фото: Reuters

Фото: Reuters

Нагадаємо, що президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн представила новий план ЄС з десяти пунктів для протидії нелегальній міграції. Деякі зміни стосуватимуться українців.

Тим часом, консервативна партія Польщі «Право і справедливість» запропонувала провести загальнонаціональний референдум щодо міграційної політики ЄС.

Правий уряд Нідерландів просить Євросоюз погодити відмову країни від міграційних правил блоку, аби запровадити обмеження на кількість небажаних прибулих.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь