Італія анонсувала поставку Україні SAMP/T до кінця вересня

Політика

Міністр оборони Італії Гвідо Крозетто заявив, що Україна отримає обіцяний зенітно-ракетний комплекс SAMP/T до кінця вересня.

Про це повідомляє Rai News.

На європейській конференції, присвяченій виробництву засобів протиповітряної оборони, Крозетто оголосив, що «до кінця місяця новий зенітний комплекс SAMP/T буде доставлений в Україну».

«Ми знаємо, скільки коштує кожна хвилина затримки», – підкреслив він.

Про те, що Україна отримає систему ППО SAMP/T, стало офіційно відомо ще у червні. Минулого тижня глави МЗС України та Італії обговорювали новий італійський пакет військової допомоги.Україна отримала першу систему SAMP/T, також відому як MAMBA, у 2023 році. Ця франко-італійська батарея може відстежувати десятки цілей і перехоплювати 10 одночасно – і це також єдина система європейського виробництва, здатна перехоплювати балістичні ракети.

Раніше ми повідомляли, що Італія продовжує допомагати Україні у війні з російським агресорами і найближчим часом відправить Києву другу батарею протиповітряної оборони Samp-T.

Також ми писали, що США  анонсували пакет допомоги для України, який включатиме засоби протиповітряної оборони та ракети до них.

Ще ми повідомляли, що Латвія передасть для потреб ЗСУ бойові гусеничні бронемашини розвідки CVR(T), які закупила у Великої Британії.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь