Із Куп’янська і трьох прилеглих громад оголосили обов’язкову евакуацію

Політика

У Харківській області оголосили обов’язкову для всіх жителів із чотирьох громад Куп’янщини, включно з містом Куп’янськ примусову евакуація. З Борівської громади повинні виїхати родини із дітьми.

Про це в коментарі журналістам повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, передає «Укрінформ».

«Сьогодні на Раді оборони було прийняте рішення щодо евакуації всього цивільного населення з деяких громад Куп’янського напрямку, зокрема з міста Куп’янськ. Це у зв’язку з тим, що погіршується військова ситуація, у зв’язку з тим, що ми не можемо забезпечувати там проведення опалювального сезону, надання електроенергії, надання гуманітарної допомоги, тому що ворог обстрілює критичну інфраструктуру, і відновлення наразі неможливе», – сказав Синєгубов.

Крім Куп’янської міської громади, людей евакуюватимуть із Кіндрашівської, Курилівської та Петропавлівської громад. Відомо, що станом на 14 жовтня на території Куп’янської громади проживало понад 4 тисячі жителів, серед яких більшість – це люди похилого віку.

«Прийнято рішення щодо обов’язкової евакуації у примусовий спосіб сімей по Борівській тергромаді Ізюмського району. Приблизно 250 там таких сімей», – зазначив Синєгубов.

За його словами, евакуаційні заходи буде посилено, оскільки люди неохоче виїздять.

Нагадаємо, що російські терористи продовжують чинити терор проти цивільних, а також цивільної інфраструктури у Харківській області. В Куп’янському районі вирішили посилити евакуаційні заходи.Нещодавно збільшили кількість населених пунктів в Сумській області для проведення примусової евакуації.

Раніше повідомлялося. що примусову евакуацію здійснять з 29 населених пунктів Куп’янського району Харківської області та з трьох населених пунктів Волноваського району Донецької області.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь