Ізраїль анонсував удар по важливих цілях Ірану

Політика, Світ

Ізраїль відповість на іранську атаку балістичними ракетами своїм ударом по важливих цілях Ірану, і це станеться «дуже скоро».

Про це заявив начальник Генштабу Ізраїлю генерал-лейтенант Герці Халеві, повідомляє The Guardian.

«Ми відповімо. Ми можемо виявити важливі цілі та завдати по них точного і потужного удару», – підкреслив Халеві у відеозверненні з бази ВПС у центральній частині Ізраїлю.

Він нагадав, що Ізраїль має можливості для того, щоб завдати удару по будь-якій точці на Близькому Сході.

«І ті наші вороги, які ще не зрозуміли цього, скоро це зрозуміють», – зазначив начальник Генштабу Ізраїлю.У вівторок 1 жовтня Іран здійснив ракетну атаку на Ізраїль. Проте вона провалилася, заявив прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу.

Високий представник Європейського Союзу з питань закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель відреагував на ракетний обстріл Ізраїлю з боку Ірану. Він засудив атаку та закликав до припинення вогню.

Напруженість між Ізраїлем та Іраном значно загострилася останніми тижнями, оскільки Ізраїль активізував свої зусилля проти «Хезболли» в Лівані, бойового угруповання, яке підтримує Іран. Так, Ізраїль 30 вересня розпочав наземну операцію на півдні Лівану проти «Хезболли».

Ізраїль обов’язково відповість на ракетний напад Ірану, але де і коли, вирішуватиме сам, заявив прессекретар ЦАХАЛу контр-адмірал Даніель Хагарі.

Посла Ірану викликали до Федерального міністерства закордонних справ Німеччини.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь