Ізраїль імовірно ліквідував нового лідера Хезболли

Політика, Світ

Ліванський рух «Хезболла» ймовірно лишився без свого нового лідера Хашима Сафі ад-Діна. Як і його попередник Хасан Насралла, він потрапив під ізраїльський авіаудар.

Про це заявив міністр оборони Ізраїлю Йоав Галант, повідомляє The Times of Israel.

За словами глави Міноборони, Хашим Сафі ад-Дін міг бути убитий під час удару по Бейруту, який було завдано минулого тижня.

«Хезболла» – це організація без лідера, Насраллу було ліквідовано, його змінника, ймовірно, також ліквідовано. Це має драматичний вплив на все, що відбувається. Нікому приймати рішення, нікому діяти», – наголосив Галант.

Він уточнив, що, крім ліквідації лідерів, вогневий потенціал угрупування також сильно постраждав.Галант наголосив, що за діями Ізраїлю зараз спостерігають на всьому Близькому Сході.

«Коли дим у Лівані розсіється, в Ірані зрозуміють, що втратили свій найцінніший актив – «Хезболлу», – додав міністр.

Нагадаємо, 7 жовтня Ізраїль завдав авіаудару по цілям у Бейруті, де переховувалося недобите керівництво організації «Хезболла».

В Армії оборони Ізраїлю (ЦАГАЛ) заявили, що ліквідували високопоставленого посадовця ХАМАСу Раухі Муштаха та ще кількох чиновників угрупування. Де-факто він працював прем’єр-міністром Сектору Гази.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь