Ізраїль ліквідував високопоставленого командира Хезболли і кількох бойовиків

Політика, Світ

Під час сьогоднішнього удару по Бейруту, здійсненого ізраїльськими військовими, було ліквідовано Ібрагіма Акіла, голову Оперативного підрозділу Хезболли і командира елітних сил Радван. Разом з ним загинули й інші бойовики, включно зі старшими оперативниками організації.

Про це пише Reuters.

За даними Армії оборони Ізраїлю (ЦАГАЛ), цей удар був спрямований на командирів Хезболли, які планували операцію під назвою Завоювання Галілеї, метою якої було проникнення на територію Ізраїлю та викрадення або вбивство мирних жителів. Це було частиною плану, який мав повторити жорстокі дії, подібні до різанини, влаштованої ХАМАС 7 жовтня.

Джерела в службах безпеки Лівану підтвердили, що ізраїльський удар відбувся під час наради, яку проводив Акіл разом із командирами підрозділу Радван. За даними Міністерства охорони здоров’я Лівану, внаслідок цього удару загинули дев’ять осіб, ще 59 отримали поранення.

Раніше ми писали, що армія оборони Ізраїлю (ЦАГАЛ) завдала удару по Бейруту, столиці Лівану.Також нагадаємо, що 20 вересня, з Лівану по північній частині Ізраїлю було запущено 150 ракет. Даних про загиблих та поранених ще немає.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь