Ізраїль офіційно заявив про початок наземної операції у Лівані

Політика, Світ

Ізраїльські війська розпочали у ніч з 30 вересня на 1 жовтня наземні рейди на півдні Лівану в рамках операції проти сил організації «Хезболла». Вона має назву «Північні стріли».

Про це повідомляє Армія оборони Ізраїлю (ЦАГАЛ).

У заяві ізраїльського військового відомства цієї ночі вказується, що сили ЦАГАЛу розпочали «обмежені, локалізовані та цілеспрямовані рейди» проти терористичних цілей «Хезболли» в прикордонній зоні на півдні Лівану.

Також у ЦАГАЛ зазначили, що така операція була розпочата згідно з рішенням влади «кілька годин тому».

В Армії оборони Ізраїлю пояснили, що йдеться про «обмежені, локалізовані та цілеспрямовані наземні рейди на основі точних розвідувальних даних проти об’єктів та інфраструктури терористів «Хезболли» на півдні Лівану».«Ці цілі розташовані в селах поблизу кордону та становлять безпосередню загрозу для ізраїльських громад на півночі Ізраїлю», – передали у ЦАГАЛ.

Також ізраїльська сторона наголошує, що «ЦАГАЛ діє відповідно до методичного плану, розробленого Генеральним штабом і Північним командуванням, до якого бійці ЦАГАЛу тренувалися та готувалися протягом останніх місяців».

Крім того, ізраїльські сухопутні сили діють за підтримки авіації та артилерії, які завдають ударів по військових об’єктах у цьому районі.

«Ці операції були затверджені та проведені згідно з рішенням політичного ешелону. Операція «Північні стріли» продовжиться відповідно до оцінки ситуації та паралельно з бойовими діями в Газі та в інших місцях», – розповіли у ЦАГАЛ.

Додамо, як заявив представник ЦАГАЛ Авіхай Адраее у своєму Telegram, Армія оборони Ізраїлю «починає спеціальну військову операцію на півдні Лівану».

Нагадаємо, 30 вересня західні ЗМІ писали, що Ізраїль може розпочати вторгнення на територію Лівану в рамках війни з «Хезболлою». Так, наприклад, за даними американського видання WSJ, ізраїльське вторгнення може розпочатися вже цього тижня.

Раніше Байден заявив, що поговорить з прем’єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху найближчим часом, оскільки напруженість на Близькому Сході зростає після вбивства Ізраїлем лідера «Хезболли» Хасана Насралли.

США прямо застерегли Ізраїль від початку повномасштабної війни з «Хезболлою» 22 вересня, коли ліванське бойове угруповання й ізраїльські війська вступили в одну з найзапекліших перестрілок з 7 жовтня 2023 року.

Заступник лідера «Хезболли» Наїм Кассем вже оголосив про готовність угруповання протистояти будь-якому наземному вторгненню Ізраїлю до Лівану.

Також нагадаємо, що в адміністрації президента США стурбовані тим, що Іран ймовірно готує операцію-помсту Ізраїлю після того, як у столиці Ірану Бейруті точковим ударом вбили лідера підтримуваного Іраному угруповання «Хезболла».

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь