Ізраїль оголосив про початок активної наступальної операції в Лівані

Політика, Світ

Армія оборони Ізраїлю розпочала наступальну операцію з метою знищити бойову інфраструктуру угруповання «Хезболла» в Лівані.

Про це заявив начальник Генерального штабу ЦАХАЛу генерал-лейтенант Ерзі Халеві.

«Сьогодні вранці ЦАХАЛ розпочав активну наступальну операцію. По суті, ми націлені на бойову інфраструктуру, яку «Хезболла» будувала протягом останніх 20 років. Це дуже важливо. Ми завдаємо ударів по цілях і готуємося до наступних етапів, про які я розповім незабаром. Зрештою, все зосереджено на створенні умов для повернення мешканців півночі до своїх домівок», – каже він.

Нагадаємо, 23 вересня Ізраїль завдав ударів по сотнях об’єктів у Лівані, попередньо закликавши населення евакуюватися з небезпечних районів.

Раніше ми писали, що США прямо застерегли Ізраїль від початку повномасштабної війни з «Хезболлою» 22 вересня, коли ліванське бойове угруповання й ізраїльські війська вступили в одну з найзапекліших перестрілок з 7 жовтня 2023 року.Також нагадаємо, що Ізраїль стверджує, що не має відношення до вибуху пейджерів, що сталися у бойовиків ліванського руху «Хезболла».

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь