Ізраїль перекидає війська із Гази на північний фронт

Політика, Світ

Міністр оборони Ізраїлю Йоав Галант оголосив про початок «нової фази війни» та перекидання «центру тяжіння військових зусиль» на північний напрямок, тобто до кордону з Ліваном.

Про це пише The Times of Israel.

«Центр тяжкості переміщується північ. Це означає, що ми перекидаємо сили, ресурси та енергію на північ. Але ми не забули про викрадені та наші завдання на півдні. Ми розпочинаємо нову фазу війни. Це вимагатиме від нас мужності, рішучості та наполегливості», – повідомив Галант під час відвідин ізраїльської авіабази Рамат-Давід.

Крім того, Ynet і Haaretz повідомляють, що ЦАХАЛ перекидає 98 дивізію з сектора Газа на кордон з Ліваном «в очікуванні потенційної ескалації».

Нагадаємо, 17 та 18 вересня у Лівані відбулися дві серії вибухів тисяч замінованих гаджетів – засобів зв’язку та іншої техніки місцевого руху «Хезболла». Тисячі бойовиків отримали поранення, десятки – вбиті. У «Хезболлі» звинуватили в диверсії Ізраїль та пообіцяли «криваву помсту».Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь