Ізраїль вдарив по Дамаску у Сирії, загинула відома телеведуча

Політика, Світ

У ніч на 1 жовтня в результаті ізраїльського удару по Дамаску у Сирії троє людей загинуло, в тому числі телеведуча.

Про це повідомляє CNN з посиланням на сирійські державні ЗМІ.

Відома сирійська телеведуча Сафаа Ахмед загинула разом з двома іншими людьми під час нічного ізраїльського удару по Дамаску, повідомило сирійське державне інформаційне агентство SANA.

«Головне управління радіо і телебачення оголошує про смерть телеведучої Сафаа Ахмед як мучениці після віроломної ізраїльської агресії на столицю Дамаск», – йдеться в повідомленні.

Міністерство оборони Сирії заявило, що ізраїльські військові атакували Дамаск за допомогою безпілотників і літаків близько 2 години ночі за місцевим часом з «напрямку окупованих Голанських висот».«Наші системи протиповітряної оборони протистояли ракетам і безпілотникам агресора і збили більшість з них», – йдеться в заяві міністерства, додавши, що в результаті удару загинуло троє цивільних осіб і ще дев’ять отримали поранення.

Відеозаписи, розміщені в соціальних мережах з географічною прив’язкою, показують, що вибух стався поруч з будівлею сирійського телекомунікаційного оператора, на захід від військового аеропорту міста. На додаткових відео з географічною прив’язкою CNN видно автомобіль, охоплений полум’ям після вибуху. Неясно, чи це те місце, де була вбита Ахмед чи інші люди, і SANA не повідомила про місце їхньої загибелі.

На запитання про ці повідомлення ізраїльські військові відповіли: «Ми не коментуємо повідомлення в іноземних ЗМІ».

Нагадаємо, 30 вересня західні ЗМІ писали, що Ізраїль може розпочати вторгнення на територію Лівану в рамках війни з «Хезболлою». Так, наприклад, за даними американського видання WSJ, ізраїльське вторгнення може розпочатися вже цього тижня.

Раніше Байден заявив, що поговорить з прем’єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху найближчим часом, оскільки напруженість на Близькому Сході зростає після вбивства Ізраїлем лідера «Хезболли» Хасана Насралли.

США прямо застерегли Ізраїль від початку повномасштабної війни з «Хезболлою» 22 вересня, коли ліванське бойове угруповання й ізраїльські війська вступили в одну з найзапекліших перестрілок з 7 жовтня 2023 року.

Заступник лідера «Хезболли» Наїм Кассем вже оголосив про готовність угруповання протистояти будь-якому наземному вторгненню Ізраїлю до Лівану.

Також нагадаємо, що в адміністрації президента США стурбовані тим, що Іран ймовірно готує операцію-помсту Ізраїлю після того, як у столиці Ірану Бейруті точковим ударом вбили лідера підтримуваного Іраному угруповання «Хезболла».

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь