Ізраїль вирішив розширити цілі своєї операції у Газі

Політика, Світ

Ізраїль розширив цілі своєї військової кампанії в Газі, включивши до них захист північного фронту від потенційних загроз з боку Хезболли.

Про це пише Financial Times.

Кабінет безпеки прем’єр-міністра Беньяміна Нетаньягу проголосував за те, щоб забезпечити безпечне повернення жителів півночі до своїх домівок, що вказує на підвищення пріоритету захисту цього регіону.

Аналітики вважають, що це рішення демонструє зміну акцентів Армії оборони Ізраїлю, яка тепер одночасно з боротьбою проти бойовиків ХАМАС у Газі, зосереджується на можливих загрозах з боку ліванського угруповання Хезболла.

Під час засідання уряду 15 вересня Нетаньягу заявив, що він розуміє труднощі жителів північного Ізраїлю і пообіцяв, що поточна напружена ситуація не буде тривати.Раніше ми писали, що Держсекретар США Ентоні Блінкен планує вирушити у свою 10-ту поїздку на Близький Схід з моменту початку війни Ізраїлю з ХАМАС. Адміністрація Байдена продовжує намагатися відновити переговори про припинення вогню, що зайшли в глухий кут.

Також нагадаємо, що в п’ятницю, 13 вересня ізраїльська армія завдала удару по військових об’єктах терористичного угруповання «Хезболла» на півдні Лівану.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь